Pannacottaa tuoreen mansikan kera, mansikkakiisselin kanssa ja sekä että.

Ei ei ei – vielä kesä ei ole ohitse ja kesään kuuluu todellakin man-sik-ka.
Jo Linneen ajoilta on ollut tapana pitää kesäisiä ”mansikkakuureja” – ja se mikä sopi aikoinaan Linnelle, sopii edelleen tänäpänä myös mulle, niinpä mansikkakuureja tulee pidettyä vähän väliä, vaikkei sitä kihtiä olekaan – ja kauppojen edustoilla päivystävien mansikkakauppiaiden ansiosta kuurin pitäminenkin on helppoa kuin heinänteko.

Tällä kertaa mansikka on maustamassa pannacottaa – helppoa klassikkojälkkäriä, se täytyy vain ennakoida muutamaa tuntia, tai mieluummin jo edellisiltana, nimittäin pannacotta tarvitsee kunnon hyytymisajan.

No mitä sitten sinne pannacotan kyytipojaksi laitetaan? No mansikoita tietenkin, sitähän tässä on jauhettu jo pitkän pätkää – no mansikkaa pelkälleen, ja tietenkin mansikkaa kiisselissä mustikan kanssa, se on ihan parasta ikinä.

3-konstin-mansikka-pannacotta. Ei ei ei – vielä kesä ei ole ohitse ja kesään kuuluu todellakin man-sik-ka. ja tietenkin mansikka-pannacotta - syötävän hyvää ruokataidetta Jo Linneen ajoilta on ollut tapana pitää kesäisiä "mansikkakuureja" – ja se mikä sopi aikoinaan Linnelle, sopii edelleen tänäpänä myös mulle, niinpä mansikkakuureja tulee pidettyä vähän väliä, vaikkei sitä kihtiä olekaan – ja kauppojen edustoilla päivystävien mansikkakauppiaiden ansiosta kuurin pitäminenkin on helppoa kuin heinänteko.

3-konstin-mansikkapannacotta
Mansikka-pannacotta – syötävän hyvää ruokataidetta. Ihanan kesä-sunnuntain brunssille sopii pannacotta erilaisin versioin. Kasaa herkulliset kotomaiset marjat ja hedelmät pöydälle, josta jokainen herkuttelija voikin sitten koostaa oman syötävän taideteoksen.

3 KONSTIN MANSIKKA-PANNACOTTA

Tämä versio on tehty liivatelehden kanssa, niin sen sokerin kans ei tarvi sen kummemmin liiotella…ja jos makeutta haluaa, niin mansikkaan sopii hienosti kotimainen kukkaishunaja ja ehkä ripaus vaniljasokeria. Kerma tekee erityisen täyteläinen maun, mutta jos haluaa keventää, niin voi laittaa puolet kermaa ja puolet maitoa. Olen myös tehnyt pelkästään sinisestä maidosta, ja se oli aivan yhtä hyvää, joskaan ei niin täyteläistä (lue = rasvaista) mutta esimerkiksi tallaisen määrän mansikoita kyytipoikana, maitoon tehty pannacotta on täysin fine.

Ainekset

• 2 dl kuohukermaa
• 2 dl punaista maitoa
• 3 liivatelehteä
• sokeria maun mukaan
• vaniljaekstraktia tai vaniljasokeria
• hunajaa

Ohje

Laita liivatelehden kylmään veteen likoamaan.
Kaada maito ja kerma paksupohjaiseen kasariin ja kuumenna keskilämmöllä kiehuvaksi. anna kiehua miedosti kaksi minuuttia, ota pois levyltä ja jäähdytä kolme minuuttia.
Purista liivatteista vesi pois ja nakkaa kerma-maitoseokseen vatkaten voimakkaasti.
Lisää sokerit sen jälkeen kun liivatteet on sekoittunut.
Anna jäähtyä hieman ennen laseihin kaatamista, sillä lasit voi haljeta. Halkeamisen estämiseksi voit laittaa teräslusikan lasiin.

3 konstin mansikka-pannacotta. Tämän herkun kun tekee liivatelehden kanssa, siihnä voikin sitten käyttää makeuttamassa ika ihanaa kotomaista kukkaishunajaa. Kaikkea tuoreenhappamaa makua tasapainottaa vanha tuttavuus mesiangervo, jota kuninkaalliseksi kutsutaa muualla Euroopassa. Ilmeisesti sen makeuden ja kauneuden vuoksi.

3 konstin mansikka-pannacotta.
Tämän herkun kun tekee liivatelehden kanssa, siihnä voikin sitten käyttää makeuttamassa ika ihanaa kotomaista kukkaishunajaa. Kaikkea tuoreenhappamaa makua tasapainottaa vanha tuttavuus mesiangervo, jota kuninkaalliseksi kutsutaa muualla Euroopassa. Ilmeisesti sen makeuden ja kauneuden vuoksi.

Anna jäähtyä työpöydällä, nosta sen jälkeen jääkaappiin.
Keitä pannacotalle mansikka-mustikka kiisseli ja varaa tuoreita marjoja.
Voit koristella pannacotat valmiiksi tai tuoda mansikat ja kiisselin pöytään, jossa herkuttelijat saavat toteuttaa itseään.

Jos et pidä liivatteesta (sitä on muuten myös kasvisversiona olemassa) tässä linkki pannacottaan, joka on tehty hedelmäsokerin hyytymiseen perustuen.